TOPlist
Sledujte nás:

Koprová omáčka

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř celý, kosti, kořenová zelenina

Energetická hodnota celkem: 1127 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 26 SAFA (g): 6 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3

Postup přípravy

Do horkého tuku nasypeme prosátou hladkou mouku a připravíme světlou zásmažku. Zásmažku zalijeme chladným vývarem a mlékem, pečlivě rozšleháme, mírně osolíme, uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme velmi zvolna nejméně půl hodiny. Pak omáčku zjmeníme smetanou, velmi krátce provaříme, mírně okyselíme částí převařeného octa, přisladíme cukrem, znovu krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem. Kopr přebereme, opláchneme, jemně nakrájíme a přelitý zbylou částí horkého octa dáme do procezené omáčky. Nakonec do omáčky přidáme syrové máslo na zjemnění a krtáce povaříme.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři