TOPlist


Dalmátské čufty

  • Uživatelský recept
  • Autor: MiladaPaskova
  • Porce: 127.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Okurka nakládačka40
Paprika zelená50
Rýže dlouhozrnná (uvařená)50
Rajčata 50
Rajský protlak5
Mouka žitná celozrnná5
Vejce celá průměr15
Rohlík celozrnný průměr40
Hovězí mleté průměr70
Cibule30
Hrášek sterilovaný průměr35
Smetana zakysaná 12%50
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)12

Energetická hodnota celkem: 2516 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 11 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 20 kJ

Bílkoviny (g): 0.2, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 0.4 SAFA (g): 0.1 Cukry (g): 0.1 Vláknina (g): 0.1 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl a pepř podle chuti kmín dle chuti 1 lžička paprika mletá 1 ks bobkový list 2 kuličky nové koření 10 ks pepř celý 4 ks okurky sterilované 50 ml olej

Postup přípravy

Housky namočíme do vody, necháme nabobtnat a rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, hladkou mouku a dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Z masa vytvarujeme buclaté válečky a opečeme je v hrnci s olejem ze všech stran. Poté čufty vyjmeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Orestujeme, přidáme hladkou mouku a umícháme jíšku. Potom přisypeme mletou papriku a rajský protlak. Promícháme a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Osolíme. Papriku a kyselé okurky nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata překrájíme na malé kostky, přidáme hrášek a vše orestujeme v hrnci. Na orestovanou zeleninu přecedíme připravenou omáčku. Přidáme opečené čufty, provaříme a zjemníme kysanou smetanou. Podle potřeby dochutíme solí a špetkou cukru. Hotové jídlo servírujeme s dušenou rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma