TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dalmátské čufty

Zpět
  • Autor: MiladaPaskova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 127.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl a pepř podle chuti kmín dle chuti 1 lžička paprika mletá 1 ks bobkový list 2 kuličky nové koření 10 ks pepř celý 4 ks okurky sterilované 50 ml olej

Energetická hodnota celkem: 2516 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 11, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 20 kJ

Bílkoviny (g): 0.2, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 0.4, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.1, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Housky namočíme do vody, necháme nabobtnat a rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, hladkou mouku a dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Z masa vytvarujeme buclaté válečky a opečeme je v hrnci s olejem ze všech stran. Poté čufty vyjmeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Orestujeme, přidáme hladkou mouku a umícháme jíšku. Potom přisypeme mletou papriku a rajský protlak. Promícháme a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Osolíme. Papriku a kyselé okurky nakrájíme na tenké nudličky. Rajčata překrájíme na malé kostky, přidáme hrášek a vše orestujeme v hrnci. Na orestovanou zeleninu přecedíme připravenou omáčku. Přidáme opečené čufty, provaříme a zjemníme kysanou smetanou. Podle potřeby dochutíme solí a špetkou cukru. Hotové jídlo servírujeme s dušenou rýží.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři