TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Houskový knedlík

Zpět
  • Autor: .lelinka.
  • Doba přípravy (min.): 75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 32.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, droždí, bylinky

Energetická hodnota celkem: 8145 kJ

Bílkoviny (g): 72, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 361 SAFA (g): 6 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 39 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 255 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 0.6, Sacharidy (g): 11.3 SAFA (g): 0.2 Cukry (g): 0.7 Vláknina (g): 1.2 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Starší housky pokrájíme na kostičky a necháme chvíli oschnout. V misce rozmícháme droždí s lžičkou cukru na kašičku, přimícháme k němu část vlažného mléka a necháme vzejít. Zbývající mléko odložíme na zadělání těsta. Do mísy prosijeme hrubou mouku, přidáme vejce, vzešlý kvásek, sůl a postupně přidáváme mléko. Vznikne poměrně řídké těsto, ke kterému přidáme nakrájené housky (housky všechnu vlhkost vsáknou) a zpracujeme v hladké, nelepivé těsto. Ze zadělaného těsta vytvarujeme dvě šišky a na pomoučeném prkýnku necháme 30 minut kynout. Po deseti minutách knedlíky otáčíme, aby vykynuly rovnoměrně. Deset minut před vykynutím knedlíků dávám do velkého kastrolu vařit osolenou vodu, aby voda vařila akorát po 30 minutách kynutí. Do vařící vody vložíme vykynuté knedlíky, které předtím otřeme mokrou rukou namočenou ve studené vodě (nepopraskají). Zmírníme plamen a knedlíky vaříme 10 minut, pak je obrátíme a vaříme dalších 9 minut. Uvařené knedlíky na prkénku propíchneme párkrát vidličkou, aby z nich vyšla pára. Horké knedlíky je nejlépe krájet nití, studené jdou i nožem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři