TOPlist


Domácí salsa

  • Uživatelský recept
  • Autor: effe2
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rajčata 900
Paprika červená501
Cibule290
Papričky chilli6

Energetická hodnota celkem: 1931 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 96 SAFA (g): 0 Cukry (g): 57 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 966 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 48 SAFA (g): 0 Cukry (g): 28.5 Vláknina (g): 12.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, hnědý třtinový cukr, jablečný ocet, černý pepř

Postup přípravy

Rajčata nakrájíme na kousky (pokud nám vadí slupka, nejprve je spaříme a oloupeme), vložíme do kastrólu a dusíme 20 minut. Mezitím si nakrájíme na drobno sladkou papriku, cibuli, Jalapeno papričky. Po rozvaření rajčat následuje rozmixování rajčat do pyré. Přidání na drobno krájené zeleniny. V případě, že používáme sterilované chilli papričky, vložíme je do kastrólu později, jinak by se nám společně s cibuli a sladkou paprikou rozvařila. Za občasného míchání vaříme do změknutí (asi 15 - 20 minut). Poté dochutíme třtinovym cukrem, solí, jablečným octem a popř. černým pepřem. Salsa roja omáčku ještě za tepla plníme do skleníček a uzavřeme víčkem. V chladu nám vydrží i několik měsíců.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma