TOPlist


Králík na smetaně dle Dity Pecháčkové

  • Uživatelský recept
  • Autor: emilka99
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Smetana Pilos 10%250
Smetana ke šlehání 31%0
Máslo čerstvé60
Hořčice kremžská průměr14
Hořčice plnotučná průměr21
Králičí průměr720

Energetická hodnota celkem: 7735 kJ

Bílkoviny (g): 154, Tuky (g): 126, Sacharidy (g): 14 SAFA (g): 57 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1289 kJ

Bílkoviny (g): 25.7, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 2.3 SAFA (g): 9.5 Cukry (g): 2.2 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, grilovací koření, mletá paprika

Postup přípravy

Máslo rozpustíme (lze nahradit olejem), přidáme papriku a grilovací koření a zlehka osmahneme. Pak vmícháme obě hořčice. Králíka naložíme do připravené marinády, přikryjeme a necháme odležet do druhého dne. Pečeme při cca 200C přikryté alobalem, když maso potřebuje podlít, použijeme lehce osolenou smetanu (případně šlehačku). Když je maso měkké, dolijeme zbytek smetany a dopečeme kůrku na odkrytém pekáči. Šťávu z pekáče se smetanou můžeme dle potřeby a chuti zahustit např. Solamylem. Podáváme s pečenými brambory. Ty upečeme samostatně nebo je můžeme přidat k masu, když je skoro měkké a upéct je s masem ve smetaně.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma