TOPlist


Brokolicové karbanátky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Terrad
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brokolice350
Vločky ovesné30
Eidam 30%50
Smetana zakysaná 12%15
Vejce celá průměr55
Hraška15

Energetická hodnota celkem: 2128 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 46 SAFA (g): 9 Cukry (g): 17 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1064 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 23 SAFA (g): 4.5 Cukry (g): 8.5 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Brokolici si uvaříme v páře do polo měkka, nasekáme ji najemno, přidáme ovesné vločky, vajíčko, trošku zakysané smetany, prolisovaný česnek dle chuti, sůl, pepř, strouhaný eidam a zahustíme hraškou. Vytvarujeme karbanátky a můžeme smažit na oleji nebo dát směs do vymazané formy a péct jako nákyp. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo bramborová kaše. Karbanátky dělám od oka, takže berte gramáže v receput spíš orientačně.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma