TOPlist


Domácí lučina

  • Uživatelský recept
  • Autor: ajanka
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 5

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
domácí jogurt1012
Zakysaná smetana do kuchyně-lidl246

Energetická hodnota celkem: 4084 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 55, Sacharidy (g): 60 SAFA (g): 38 Cukry (g): 60 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 408 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 6 SAFA (g): 3.8 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 0.2 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

Sůl

Postup přípravy

Domácí jogurt osolíme 1 čajovou lžičkou soli, přidáme 1 celou (250ml)zakysanou smetanu, zamícháme. Do hustého síta dáme čisté plátýnko, a na to dáme připravenou směs. Dáme nad misku, do které necháme odkapávat syrovátku. Dáme do lednice , občas zamícháme, přikryté necháme asi 12 hodin vykapávat do požadované hustoty sýra.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

26. 09. 2017 05:28

babicka Eva

Dobrý nápad ,zkusím.

25. 09. 2017 20:43

Yogii

Ajanka, : děkuji, vyzkouším :-)

25. 09. 2017 19:37

ajanka

Yogi, je to právě ó tom jak moc to necháš vykapat. Já si dělám spíš takovou roztíratelnou variantu jako pomazánkové máslo. Ale myslím že když by jsi to plátýnko po těch 12 hodinách zabalila, zavázala, vymačkala, co ještě jde vymáčknouti a pak třeba ještě zatížit něčím, pak by vyteklo ještě více syrovátky a mohlo by to mít zrovna takovou konzistenci. Musíš si to vyzkoušet, kam až se dostaneš a co ti bude vyhovovat :-).

25. 09. 2017 13:20

Yogii

Nikdy mne nenapadlo dělat lučinu, recept je jednoduchý, asi vyzkouším. Mám ráda, jak se lučina odlamuje, ta z alobalu. Má ta domácí stejnou konzistencí?

25. 09. 2017 09:45

Veve12

To vyzkouším, mám recept se smetanou na šlehání, tohle bude ještě lepší :-)))

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma