TOPlist


Zdravé burgery

  • Uživatelský recept
  • Autor: Kozalina
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí mleté průměr360
Vločky ovesné50
Vejce celá průměr55
Mrkev200
Cibule100
Česnek15

Energetická hodnota celkem: 5110 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 70, Sacharidy (g): 63 SAFA (g): 30 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 511 kJ

Bílkoviny (g): 8.1, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 6.3 SAFA (g): 3 Cukry (g): 2.1 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

majoránka a/nebo provensálské koření, sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

Vločky namočíme do půl šálku teplé vody, mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme, cibuli najemno nakrájíme. Do mísy k mletému masu přidáme vločky, mrkev, cibuli, prolisovaný česnek, vejce a koření a poctivě promícháme. Směs pak v cca 1-2cm silné vrstvě rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Pečeme cca 30 minut. Upečený plát necháme lehce zchladnout a krájíme na porce odpovídající našemu hladu. Hodí se do hamburgerů, ale i k bramborové kaši nebo rajské omáčce.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma