TOPlist


Krůtí plátek v pita chlebu

  • Uživatelský recept
  • Autor: Abbotka
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Zelí pekingské150
Citronová kůra4
Citronová šťáva4
Olej olivový8
Zott natura jogurt bílý10
Krůtí prsa bez kůže150
Chléb pita106

Energetická hodnota celkem: 2207 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 59 SAFA (g): 3 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 2

Postup přípravy

V misce smícháme bílý jogurt, usekané bylinky, olivový olej, citronovou šťávu, jemně nastrouhanou citronovou kůru a chilli papričku nebo chilli koření. Plátky masa velmi lehce naklepeme přes fólii, dobře osolíme, obalíme v marinádě a necháme v chladu odležet 1 - 2 hodiny. Při delším marinování solíme až před grilováním. Zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky. Maso vložíme na mřížku rozpáleného grilu a grilujeme po obou stranách 10 - 15 minut, po upečení necháme maso krátce odležet. Chlebové placky opečeme minutu po každé straně na grilu, na polovinu placky dáme zelí, na něj grilované maso, posypeme lístky oregana a podáváme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma