TOPlist


Hovězí guláš

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 9.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rajský protlak140
Paprika červená100
Žampiony250
Víno červené300
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)60
Cibule1000
Hovězí kližka1000
Česnek30

Energetická hodnota celkem: 12108 kJ

Bílkoviny (g): 232, Tuky (g): 121, Sacharidy (g): 204 SAFA (g): 33 Cukry (g): 93 Vláknina (g): 31 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1345 kJ

Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 13.4, Sacharidy (g): 22.7 SAFA (g): 3.7 Cukry (g): 10.3 Vláknina (g): 3.4 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

majoránka, kmín, sladká paprika, pepř, sůl

Postup přípravy

Cibuli pokrájíme na kostičky, maso odblaníme a pokrájíme na kostky, žampiony na plátky a papriku na kostičky. Na oleji orestujeme cibuli s celým kmínem, až cibule zesklovatí. Maso okořeníme pepřem a sladkou paprikou(třeba i uzenou) - a přidáme k cibulce, orestujeme. Přidáme papriku a žampiony a také zarestujeme. Přidáme protlak, a opět restujeme. Podlijeme dobrým suchým červeným vínem, případně ještě trochou vody a dusíme do změknutí masa. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a solí. (Zahušťovat není potřeba, zelenina se rozvaří, a tak guláš zahustí sama). Podáváme klasicky s houskovým knedlíkem, nebo s domácím kváskovým chlebem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma