TOPlist


čerená čočka se zeleninou

  • Uživatelský recept
  • Autor: silva163
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čočka červená (v suchém stavu)60
Paprika červená100
Pór100
Cibule50
Olej olivový5
Ocet5

Energetická hodnota celkem: 1407 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 1 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, kurkuma

Postup přípravy

Na olivovém oleji na teflonové hlubší pánvi lehce orestuji cibuli a nakrájený pórek. Hlídám si, aby se olej nepřepaloval, ale spíše jen pomalu ohříval zeleninu. Po chvilce přidám papriku a opět chvilu restuji. Nesmí se to připalovat, kdyžtak přidejte trošku vody. Potom přidejte čočku a zalejte vodou, aby byla čočka zakrytá. Přidejte koření a nechte cca 10 minut dusit. Hlídejte, aby se voda nevyvařila, ale není žádoucí, aby bylo vody nadbytek. Veškerá voda by se měla do čočky tzv. vsáknout. Po 10 minutách ochutnejte, zda je čočka již hotová ( může být i lehce tužší) a nechte ji ještě zakrytou chvilku dojít. Nakonec přidáme na ochucení ocet.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma