- Autor: silva163
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 60 |
Paprika červená | 100 |
Pór | 100 |
Cibule | 50 |
Olej olivový | 5 |
Ocet | 5 |
Dochucovadla:
sůl, kurkuma
Energetická hodnota celkem: 1407 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na olivovém oleji na teflonové hlubší pánvi lehce orestuji cibuli a nakrájený pórek. Hlídám si, aby se olej nepřepaloval, ale spíše jen pomalu ohříval zeleninu. Po chvilce přidám papriku a opět chvilu restuji. Nesmí se to připalovat, kdyžtak přidejte trošku vody. Potom přidejte čočku a zalejte vodou, aby byla čočka zakrytá. Přidejte koření a nechte cca 10 minut dusit. Hlídejte, aby se voda nevyvařila, ale není žádoucí, aby bylo vody nadbytek. Veškerá voda by se měla do čočky tzv. vsáknout. Po 10 minutách ochutnejte, zda je čočka již hotová ( může být i lehce tužší) a nechte ji ještě zakrytou chvilku dojít. Nakonec přidáme na ochucení ocet.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.