- Autor: Kajess
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Parmezán 25% | 20 |
Rajčata | 180 |
Mozzarella 45% | 125 |
Česnek | 12 |
Rajský protlak | 100 |
Olej olivový | 15 |
Med | 18 |
Sůl | 4 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
Droždí | 13 |
Mouka pšeničná celozrnná | 230 |
Dochucovadla:
bazalka, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 6355 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 198,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2118 kJ
Bílkoviny (g): 22.7, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 66, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 12.7, Vláknina (g): 10.7, Sůl (g): 1
Postup přípravy
V teplé vodě rozmícháme lžičku medu a půl lžičky soli, přidáme droždí, promícháme, necháme 10 minut nakynout. Poté přidáme mouku a lžičku oleje, vypracujeme těsto (lze přidat vodu, pokud je tuhé), necháme hodinu vykynout. Rozehřejeme troubu na 250 i s plechem, vyválíme z těsta tenkou placku, dáme na kus pečičího papíru, potřeme protlakem smíchaným s česnekem a sušenou bazalkou (popř. sůl), poklademe mozzarellou na kolečka a rajčaty (2) na kolečka, posypeme trochou parmezánu. Z vyhřáté trouby vytáhneme horký plech, přetáhneme na něj papír s pizzou a dáme na 10-13 minut péct.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.