TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Celozrnná medová pizza

Zpět
  • Autor: Kajess
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

bazalka, sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 6355 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 198, SAFA (g): 28, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 2118 kJ

Bílkoviny (g): 22.7, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 66, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 12.7, Vláknina (g): 10.7, Sůl (g): 1

Postup přípravy

V teplé vodě rozmícháme lžičku medu a půl lžičky soli, přidáme droždí, promícháme, necháme 10 minut nakynout. Poté přidáme mouku a lžičku oleje, vypracujeme těsto (lze přidat vodu, pokud je tuhé), necháme hodinu vykynout. Rozehřejeme troubu na 250 i s plechem, vyválíme z těsta tenkou placku, dáme na kus pečičího papíru, potřeme protlakem smíchaným s česnekem a sušenou bazalkou (popř. sůl), poklademe mozzarellou na kolečka a rajčaty (2) na kolečka, posypeme trochou parmezánu. Z vyhřáté trouby vytáhneme horký plech, přetáhneme na něj papír s pizzou a dáme na 10-13 minut péct.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři