TOPlist


Jogurtový dezert s broskvemi

  • Uživatelský recept
  • Autor: Mamaci
  • Porce: 14.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr110
Cukr bílý (řepný, třtinový)160
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)70
Mouka pšeničná polohrubá140
Kypřící prášek do pečiva3
Želatina (v suchém stavu)50
Jogurt bílý polotučný průměr450
Smetana ke šlehání 33%250
Rum hnědý10
Broskve kompotované480

Energetická hodnota celkem: 14635 kJ

Bílkoviny (g): 93, Tuky (g): 178, Sacharidy (g): 376 SAFA (g): 76 Cukry (g): 259 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1045 kJ

Bílkoviny (g): 6.6, Tuky (g): 12.7, Sacharidy (g): 26.9 SAFA (g): 5.4 Cukry (g): 18.5 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

3 pol. lž. vody

Postup přípravy

Nejprve upečeme piškot - ušleháme 2 celá vejce, 6 dkg moučkového cukru a 70 ml oleje, nakonec vmícháme 14 dkg polohr. mouky a malou kávovou (ne čajovou!) lžičku kypřícího prášku a 3 pol. lžíce vody. Těsto vlijeme do většího vymazaného pekáče a pečeme cca 15 min. Necháme v pekáči vychladnout. V jedné míse smícháme jogurt s 10 dkg mouč. cukru a 1 lž. rumu, zvlášť si ušleháme šlehačku do tuha, ve větší míse vyšleháme práškovou želatinu Oetker v 1 dl vody nebo kompotové šťávy, vmícháme jogurt a šlehačku a nadrobno pokrájené kompotované broskve. To celé nalijeme na vychladlý piškot a necháme ztuhnout.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma