TOPlist


Bezlepkové rohlíky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Bubusajda
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Bezlepkové křupavé housky vhodné ke snídani

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka bezlepková350
Slunečnicová semínka20
Droždí 42
Vejce celá průměr110
Oleje (všechny druhy)20
Mléko polotučné průměr250
Cukr průměr8
Prášek do pečiva4
Sůl8

Energetická hodnota celkem: 7977 kJ

Bílkoviny (g): 48, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 293 SAFA (g): 13 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 997 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 36.6 SAFA (g): 1.6 Cukry (g): 3.5 Vláknina (g): 0.3 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

Lze jíst suché, s máslem, nutelou, marmeládou apod.

Postup přípravy

Do vlažného mléka přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme vykynout, pak přidáme vejce, olej a postupně vmícháme bezlepkovou mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva. Těsto dobře vypracujeme, nejlépe hnětačem. Je-li ppříliš řidké, přidáme mouku. Lžící vykrajujeme z těsta bochánky. Necháme asi 25 min vykynout, pak vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 15 - 20 min.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma