TOPlist


Domácí chléb - Levný

  • Uživatelský recept
  • Autor: yanek
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 1200

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká400
Voda, minerální vody bez příchutě300
Droždí5
Sůl5

Energetická hodnota celkem: 5941 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 293 SAFA (g): 1 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 594 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 0.4, Sacharidy (g): 29.3 SAFA (g): 0.1 Cukry (g): 0.6 Vláknina (g): 3.2 Sůl (g): 0

Postup přípravy

DOMÁCÍ CHLÉB 3 hrnky hladké mouky, 1,5 hrnku vody, 0,5 lžičky sušeného droždí, 1,5 lžičky soli, drcený kmín. V míse smícháme všechny sypké suroviny – sůl, mouku, kmín a droždí. Poté přidáme vodu a znovu promícháme. Mísu s těstem přikryjeme folií a necháme 12 – 18 hodin kynout. Těsto vyndáme z mísy na pomoučněnou desku a přeložíme několikrát strany přes sebe. Pak ho posypeme moukou a necháme chvíli odpočívat. Následně těsto vytvarujeme do bochníku a necháme ještě hodinu kynout. Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C a dáme do ní současně rozpálit litinový hrnec. Bochník dáme opatrně do rozpáleného hrnce a přikryjeme poklicí. Chleba takto pečeme 30 minut. Po půl hodině poklici sundáme a pečeme dalších 20 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma