- Autor: cometcate
 - Uživatelský recept
 - Porce: 14.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Voda, minerální vody bez příchutě | 250 | 
| Olej olivový | 60 | 
| Ocet | 20 | 
| Mouka pšeničná celozrnná | 250 | 
| Mouka pšeničná hladká | 120 | 
| Žitná mouka | 50 | 
| Sůl | 8 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 8 | 
| Droždí | 15 | 
| Lněné semínko drcené | 30 | 
Energetická hodnota celkem: 8922 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 64, 
                                                        Tuky (g): 77, 
                                                        Sacharidy (g): 296,
                                                        SAFA (g): 33,
                                                        Cukry (g): 16,
                                                        Vláknina (g): 53,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 637 kJ
Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 21.1, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
• 250 ml vlažné vody • 3 lžíce olivového oleje • 1 lžíce octa • 250 g špaldové mouky ( nebo celozrnné pšeničné mouky) • 100–150 g pšeničné mouky • 50 g žitné mouky • 1 lžička soli • 1 lžička cukru • 1 lžička sušeného nebo ¼ čerstvého droždí • koření a semínka dle chuti (nejvíc dávám lněné a slunečnicové) Suroviny dejte v uvedeném pořadí do mísy a zpracujte těsto (kdo používá pekárnu dá do pečicí nádoby a zapněte program těsto). Po nakynutí těsto vyjměte, rozválejte na plát, nakrájejte na 15 trojúhelníků a od delší strany je zarolujte tak, aby vznikly rohlíky. Narovnejte je na plech s pečicím papírem a nechte ještě půl hodiny kynout. Pečte v troubě předehřáté na 220 stupňů asi 20 minut dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






