- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Losos | 60 |
Hrášek zelený sterilovaný | 10 |
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr | 20 |
Víno bílé suché | 3 |
Kaviár | 5 |
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 8 |
Citrony | 11 |
Dochucovadla:
pepř mletý, sůl
Energetická hodnota celkem: 855 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 4,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Zakysanou smetanu ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a bílým vínem. Postupně do této zálivky vkládáme zelený hrášek a drobné kousky uvařeného lososa. Směs promícháme a vkládáme do koktajlových sklenic. Zdobíme šlehanou smetanou, kaviárem a dílkem citronu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.