TOPlist


Vepřová panenka na slanině

  • Uživatelský recept
  • Autor: ircza
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová panenka libová350
Slanina anglická150
Hořčice Gurmánská (Hellmann´s)15

Energetická hodnota celkem: 4113 kJ

Bílkoviny (g): 96, Tuky (g): 66, Sacharidy (g): 3 SAFA (g): 29 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1371 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 1 SAFA (g): 9.7 Cukry (g): 0.3 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 1.7


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a vtlačím krystalky cukru. Zavinu do plátků slaniny. Vždy překrývám střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytím jehlou. Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven. Peču v mírně předehřáté troubě, dle velikosti a typu masa 25-35 minut. Odměnou za Vaši námahu při zavinování bude nádherně vypečená, křupavá červená slaninka a zajímavá chuť vepřového. Servíruji nakrájené na plátky s rýží nebo vařeným bramborem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma