TOPlist


Cizrna na paprice

  • Uživatelský recept
  • Autor: Martinkammm
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrna (v suchém stavu)200
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)30
Cibule100
Pór200
Smetana na vaření 10%200
Citronová šťáva10

Energetická hodnota celkem: 5574 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 60, Sacharidy (g): 147 SAFA (g): 18 Cukry (g): 47 Vláknina (g): 36 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1394 kJ

Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 36.8 SAFA (g): 4.5 Cukry (g): 11.8 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, citrónová šťáva, majoránka

Postup přípravy

Cirznu namočíme přes noc, druhý den ji uvaříme v papiňáku v cca 1 litru vody a ochutíme majoránkou. Doba varu 35 min. Ve větším kastrolu na oleji orestujeme cibuli, sladkou papriku a lžičku soli. Přilijeme polovinu vývaru i s cizrnou a tyčovým mixérem rozmixujeme na hodně hustou kaši, přidáme zbývající nerozmixovanou cizrnu i s vývarem, dále přidáme nakrájený na kolečka celý pórek a společně krátce povaříme. Nakonec zalijeme smetanou, dochutíme citrónovou šťávou a trochou soli dle chuti.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

06. 06. 2014 12:39

katellin

Dnes jsem měla k obědu. Bylo to moc dobré, dětem jsem k tomu udělala těstoviny a jedly to také. Díky za tip, mám cizrnu moc ráda.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma