- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Aspik | 80 |
Vejce celá průměr | 5 |
Okurky sterilované | 8 |
Francouzský salát | 30 |
Šunka dušená strojová | 25 |
Energetická hodnota celkem: 551 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 7,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Množství surovin odpovídá 1 ks závitku. Dušenou šunku ve tvaru hranolu nakrájíme na přiměřeně silné plátky, které rozložíme na pracovní plochu. Do jejich středu rozdělíme příslušný podíl salátu a šunku zavineme do stejnoměrných závitků. Závitky rozložíme do pekáče. Jednotlivé závitky přizdobíme nakrájeným vařeným vejcem a vějířkem okurky. Ozdobu pokapeme hustším aspikem a po zatuhnutí přelijeme aspikem tak, aby závitky byly dobře pokryty. Po vychlazení je vykrajujeme ozdobným vlnitým řezem na jednotlivé porce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.