TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Banánové lívance s tvarohem a ovocem

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1993 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 54, SAFA (g): 5, Cukry (g): 44, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 997 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 27, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Ze dvou vajec a jednoho banánu vyšleháme těsto, již nedoslazujeme. Z těsta vyrobíme lívance nebo vafle . Tvaroh vyšleháme s mlékem a lžicí tmavého cukru. Každý lívanec nebo vafli ozdobíme lžicí tvarohu a čerstvým ovocem. Případně dochutíme podle nálady .... skořicí, kouskem čokolády,ořechy Tip na obměnu: našleháme půl kostky tvarohu s polovinou malého jogurtu + 6 lžicemi broskvové šťávy ... navrch pak místo ananasu dáme půl broskve

Fotografie

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 03. 2016 14:27
mňam, to musím vyzkoušet
01. 07. 2015 20:23
moc dobré
05. 03. 2014 12:11
No jasné, už viem, kde som urobila chybu. Tvaroh až na hotové lievance. Tušila som to. Díky za receptík, skúsim znova.
05. 03. 2014 12:02
tak broskve mám doma, zkusím to s nima:-)
24. 02. 2014 13:39
jasné jasné :-) bude to mít jinou konzistenci. zkusim to ale přidám tam pro pocit bezpečí trochu vloček
24. 02. 2014 10:49
ušlehat dohladka
24. 02. 2014 10:48
krken, to musíš ušlehat dohnadka a nalívat jako lívance a nemíchat v tom jak ve vaječině...jen opatrně otočit..jsou skvělé, už jsem je dělala.
24. 02. 2014 10:46
No nevím, podle mě by míchaná vejce s banánem vypadala trošku jinak, tedy pokud by byla připravovaná jako klasická míchaná vejce, uuf, to bych si asi nedala. :D
24. 02. 2014 10:38
Krak.en: když je uděláš v lívanečníku, tak jako lívance vypadají - tak asi proto :-) ... navíc, kdyby se pokrm jmenoval Míchaná vejce s banánem, tak by to působilo až nejedle :-)))
24. 02. 2014 10:32
určitě to bude dobré. Jen nevím, proč se to jmenuje lívance, když jsou to míchaná vejce s banánem :-))) už mám na to chuť!!
24. 02. 2014 10:10
může to být dobré, samé zdravé věci a zasytí to
24. 02. 2014 10:00
ano, ano, anooo! dalsi bezlepkova mnamka! diky moc!
24. 02. 2014 09:49
Banaska: používám titanovou pánev ... papírový ubrousek namočím v oleji a tím pánev vytřu, aby nebyla úplně suchá ... ale to množství je prakticky neměřitelné
24. 02. 2014 09:49
jé, to vypadá jednoduše, to se mi hodí :) o víkendu zkusím :)
24. 02. 2014 08:07
Banaska: Jasně, na suché teflonce, tyhle lívanečky jsem dřív dělávala často, jsou výborné i jen tak, bez tvarohu (anebo se zakyskou :-)) ).
23. 02. 2014 19:15
Bezva - je to dokonce bezlepkové, to musím zkusit - dá se to upéct bez tuku?

Naši partneři