TOPlist


Banánové lívance s tvarohem a ovocem

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Ananas100
Cukr hnědý (řepný, třtinový)10
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)40
Tvaroh Lidl 2%125
Banány100
Vejce celé (syrové)110

Energetická hodnota celkem: 1993 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 54 SAFA (g): 5 Cukry (g): 44 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 997 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 27 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Ze dvou vajec a jednoho banánu vyšleháme těsto, již nedoslazujeme. Z těsta vyrobíme lívance nebo vafle . Tvaroh vyšleháme s mlékem a lžicí tmavého cukru. Každý lívanec nebo vafli ozdobíme lžicí tvarohu a čerstvým ovocem. Případně dochutíme podle nálady .... skořicí, kouskem čokolády,ořechy Tip na obměnu: našleháme půl kostky tvarohu s polovinou malého jogurtu + 6 lžicemi broskvové šťávy ... navrch pak místo ananasu dáme půl broskve

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

30. 03. 2016 14:27

ffloa

mňam, to musím vyzkoušet

01. 07. 2015 20:23

zdislava

moc dobré

05. 03. 2014 12:11

bejto

No jasné, už viem, kde som urobila chybu. Tvaroh až na hotové lievance. Tušila som to. Díky za receptík, skúsim znova.

05. 03. 2014 12:02

cimsa

tak broskve mám doma, zkusím to s nima:-)

24. 02. 2014 13:39

Krak.en

jasné jasné :-) bude to mít jinou konzistenci. zkusim to ale přidám tam pro pocit bezpečí trochu vloček

24. 02. 2014 10:49

keramika

ušlehat dohladka

24. 02. 2014 10:48

keramika

krken, to musíš ušlehat dohnadka a nalívat jako lívance a nemíchat v tom jak ve vaječině...jen opatrně otočit..jsou skvělé, už jsem je dělala.

24. 02. 2014 10:46

shelbynka

No nevím, podle mě by míchaná vejce s banánem vypadala trošku jinak, tedy pokud by byla připravovaná jako klasická míchaná vejce, uuf, to bych si asi nedala. :D

24. 02. 2014 10:38

muriela

Krak.en: když je uděláš v lívanečníku, tak jako lívance vypadají - tak asi proto :-) ... navíc, kdyby se pokrm jmenoval Míchaná vejce s banánem, tak by to působilo až nejedle :-)))

24. 02. 2014 10:32

Krak.en

určitě to bude dobré. Jen nevím, proč se to jmenuje lívance, když jsou to míchaná vejce s banánem :-))) už mám na to chuť!!

24. 02. 2014 10:10

jesus

může to být dobré, samé zdravé věci a zasytí to

24. 02. 2014 10:00

Katulata

ano, ano, anooo! dalsi bezlepkova mnamka! diky moc!

24. 02. 2014 09:49

muriela

Banaska: používám titanovou pánev ... papírový ubrousek namočím v oleji a tím pánev vytřu, aby nebyla úplně suchá ... ale to množství je prakticky neměřitelné

24. 02. 2014 09:49

zahradnicek

jé, to vypadá jednoduše, to se mi hodí :) o víkendu zkusím :)

24. 02. 2014 08:07

shelbynka

Banaska: Jasně, na suché teflonce, tyhle lívanečky jsem dřív dělávala často, jsou výborné i jen tak, bez tvarohu (anebo se zakyskou :-)) ).

23. 02. 2014 19:15

Banaska

Bezva - je to dokonce bezlepkové, to musím zkusit - dá se to upéct bez tuku?

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma