TOPlist


Řepák

  • Uživatelský recept
  • Autor: bagi666
  • Porce: 12.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)30
Kypřící prášek do pečiva10
Tvaroh odtučněný průměr150
Čokoláda bílá průměr100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)60
Kakao Holandské (v suchém stavu)50
Cukr bílý (řepný, třtinový)60
Červená řepa200
Mouka pšeničná polohrubá120
Vejce celá průměr55

Energetická hodnota celkem: 9463 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 109, Sacharidy (g): 257 SAFA (g): 34 Cukry (g): 146 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 789 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 9.1, Sacharidy (g): 21.4 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 12.2 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Uvařte do měkka řepu ve vodě se skořicí a hřebíčkem, pak rozmixujte do hladka. Ve velké míse smíchejte mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva. V jiné misce vyšlehejte olej s řepnou kaší, vejci a mlékem a pak to vmíchejte do mouky s kakaem. Předehřejte troubu na 180 stupňů, na dno dortové formy vložte kolečko pečícího papíru a stěny pomažte olejem. Šup s těstem do formy a pést zhruba 40 minut ("na suchou špejli"). Lahodná poleva: Ve vodní lázni rozehřejte bílou čokoládu a pak jí šlehačem vmixujte do tvarohu Mazat se musí navychladlej koláč !! A opět nechat ztuhnout v chladu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma