TOPlist


Bramborový guláš

  • Uživatelský recept
  • Autor: .lelinka.
  • Porce: 7.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory rané716
Klobása ostravská300
Cibule120
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Mouka pšeničná bílá30

Energetická hodnota celkem: 5443 kJ

Bílkoviny (g): 64, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 155 SAFA (g): 17 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 778 kJ

Bílkoviny (g): 9.1, Tuky (g): 6.6, Sacharidy (g): 22.1 SAFA (g): 2.4 Cukry (g): 2.9 Vláknina (g): 1.9 Sůl (g): 1.1


Dochucovadla:

Sůl, paprika sladká, pepř,

Postup přípravy

Brambory a uzeninu nakrájíme na kousky. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme růžovou jíšku. Nakonec do ní přimícháme mletou papriku. Přilijeme asi litr (možná trochu víc, záleží jak hustý guláš máme rádi) studené vody, osolíme, opepříme, vsypeme pokrájené brambory, uzeninu a papriku, okmínujeme a za občasného zamíchání vaříme do změknutí brambor. Před koncem vaření přidáme větší špetku majoránky, kdo chce, může přidat kostku masoxu. Po vypnutí a ukončení varu přimícháme prolisovaný česnek. Podáváme s pečivem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

07. 03. 2014 10:46

.lelinka.

To máte tak, když chlapovi můj gulášek chutná, to musí být vždy kotel :-D

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma