TOPlist


Kuře s karamelovou cibulí a zeleninou

  • Uživatelský recept
  • Autor: yfca5
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí prsa bez kůže800
Cukr bílý (řepný, třtinový)50
Citronová kůra50
Citronová šťáva20
Cibule200
Máslo čerstvé20
Salát ledový800
Rajčata Cherry1000
Paprika červená800

Energetická hodnota celkem: 7807 kJ

Bílkoviny (g): 213, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 189 SAFA (g): 15 Cukry (g): 133 Vláknina (g): 44 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1952 kJ

Bílkoviny (g): 53.3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 47.3 SAFA (g): 3.8 Cukry (g): 33.3 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme cibuli (můžeme trošku podlít vodou a pak ji nechat vyvařit + přidáme kůru nemusí být). Když je cibule měkká a voda skoro vyvařená přidáme cukr který necháme zkaramelizovat. Cibule musí být nahnědlá lesklá. Když je cibule hotová dáme ji do žáru vzdorné misky a dochutíme citronovou šťávou dle chuti. Karamel by měl být sladko kyselý. Pánev nemyjeme hned na ní dáme osmažit na kostičky nakrájené kuřecí prso, které osolíme. Když je maso hotové přidáme karamelovou cibuli zamícháme a celé prohřejeme. Ze zeleniny uděláme salát a buď smícháme s masem a uděláme vyloženě salát. Nebo můžeme podávat odděleně maso a zeleninu na talíři zvlášť.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma