- Autor: Basty
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 500 |
Cibule | 30 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Houby sušené průměr | 10 |
Koření průměr | 1 |
Olej olivový | 15 |
Máslo čerstvé | 20 |
Energetická hodnota celkem: 4141 kJ
Bílkoviny (g): 104,
Tuky (g): 57,
Sacharidy (g): 8,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 828 kJ
Bílkoviny (g): 20.8, Tuky (g): 11.4, Sacharidy (g): 1.6, SAFA (g): 6, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
sušené houby namočit do vody min na hodinu.Na oleji nechat zatáhnout plátky masa (lze i vepřové nebo drůbeží), vytáhnout, na výpeku do růžova osmahnout cibulku. Vrátit maso, zalít vodou (vývarem), přidat drcený kmín, sůl a vydusit do měkka.V půlce přidat houby. Ke konci přidat trochu mouky nebo zásmažky na zahuštění a ještě cca 20 min provařit. Po vypnutí vmíchat oříšek vychlazeného másla. Příloha rýže, kroupy, brambory..
Komentáře je možné psát až po přihlášení.