TOPlist


Tempeh omáčka s těstovinami (rýží)

  • Uživatelský recept
  • Autor: Martulka11
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Těstoviny (uvařené)200
Žampiony100
Tempeh uzený100
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku)300
Solamyl bramborový škrob10
Cibule100

Energetická hodnota celkem: 3837 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 99 SAFA (g): 10 Cukry (g): 30 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1919 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 49.5 SAFA (g): 5 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

Wurzel, bylinky

Postup přípravy

Nakrájíme 1 cibuli a osmahneme na oleji, poté přidáme na kostičky nakrájený uzený tempeh a po 5 minutách medvědí česnek (menší hrst) a 4 žampiony. Podlijeme vodou, popř. zeleninovým vývarem a dusíme do měkka. Přidáme koření Wurzel, můžeme dochutit i dalšími bylinkami (bazalka, apod.). Nakonec přidáme mléko, výborné je i sojové mléko, (alternativa nízkotučná smetana) zahuštěné lžící solamylu. Podáváme s jakoukoliv přílohou, výborné s těstovinami případně s basmati rýží a zeleninovým salátem

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma