- Autor: lenkasnaselova
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 5.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Vepřová kýta na řízky | 710 |
| Brambory zimní | 2000 |
| Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 200 |
| Máslo | 23 |
Energetická hodnota celkem: 15847 kJ
Bílkoviny (g): 176,
Tuky (g): 177,
Sacharidy (g): 368,
SAFA (g): 94,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 3169 kJ
Bílkoviny (g): 35.2, Tuky (g): 35.4, Sacharidy (g): 73.6, SAFA (g): 18.8, Cukry (g): 8.8, Vláknina (g): 6.4, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Plátky vepřového masa(kýta,kotleta) naklepeme,okořeníme a poklademe na plech,který jsme vymazali máslem.Nachystáme si brambory-syrové brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky.Poklademe tím maso na plechu,osolíme a zalijeme smetanou.Dá me do trouby péct na 200°C asi tak na hodinu.aby byly brambory měkké.Ještě na brambory přodáme kousky másla.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






