TOPlist


lososová terinka s červenou řepou a pečivem

  • Uživatelský recept
  • Autor: mosem
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Chléb toastový bílý průměr225
Olej olivový10
Červená řepa200
Smetana ke šlehání 31%50
Žloutek40
Losos uzený100
Losos filety bez kůže (mražené)400

Energetická hodnota celkem: 7254 kJ

Bílkoviny (g): 129, Tuky (g): 71, Sacharidy (g): 141 SAFA (g): 25 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 1451 kJ

Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 14.2, Sacharidy (g): 28.2 SAFA (g): 5 Cukry (g): 4.2 Vláknina (g): 1.6 Sůl (g): 2.4


Dochucovadla:

pepř, sůl, kopr, citronová šťáva

Postup přípravy

do alobalu zabalíme červenou řepu a necháme upéct v troubě při teplotě 220 st. C. V nádobě rozmixujeme 400 g čerstvého lososa, společně se 100 g lososa uzeného. V průběhu mixování přidáme dva žloutky, 50 ml šlehačky 30 %, kopr, sůl, pepř, a lžičku citronové šťávy. Rozmixovanou hmotu dáme do vhodné nádoby (šunkovar, petka...), kde můžeme hmotu zatížit, a při 85 st. C dusíme 40 minut. Poté necháme vychladit. Řepu po vychlazení oloupáme a nakrájíme na tenké plátky a lehce zakápneme olivovým olejem. Také terinku nakrájíme. Podáváme s plátkem opečeného toastového chleba.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma