TOPlist


Indické hovězí se špenátem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tanein
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Štíhlé nudle150
Hovězí maso zadní průměr284
Rajčata 220
Cuketa100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Špenát60
Rajský protlak100

Energetická hodnota celkem: 3491 kJ

Bílkoviny (g): 79, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 45 SAFA (g): 9 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1164 kJ

Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 15 SAFA (g): 3 Cukry (g): 7.3 Vláknina (g): 3.3 Sůl (g): 0.7


Dochucovadla:

Indické koření - kari a garam masala. Česnek a zázvor. Sůl.

Postup přípravy

Vychází z indického receptu. Dáme na silnější pánev olej a koření a česnek se zázvorem, opékáme a pak přidáme pokrájené maso na kousky, opékáme a pak zakryjeme poklicí a dusíme, dokud maso není měkké, podle potřeby přiléváme vodu. Mezitím si v mixéru rozmixujeme zeleninu (v originále pouze rajčata, já jsem si tam přidala i zbytek cukety a rajský protlak). Přidáme na pánev a vaříme asi 5 -10 minut. Pak dáme ještě čerstvý pokrájený špenát. Já jsem přidala i štíhlé nudle a vše asi ještě 5 minut dusila.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

13. 04. 2014 11:20

kuhnj

Vyzkouším, vypadá to hodně jedle:-)))). Navíc to je moc zajímavý!

13. 04. 2014 11:13

Tanein

Jako přílohu rýži nebo indický chléb naan (placky typu pita).

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma