TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Indické hovězí se špenátem

Zpět
  • Autor: Tanein
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

Indické koření - kari a garam masala. Česnek a zázvor. Sůl.

Energetická hodnota celkem: 3491 kJ

Bílkoviny (g): 79, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 45, SAFA (g): 9, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1164 kJ

Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 3, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.7

Postup přípravy

Vychází z indického receptu. Dáme na silnější pánev olej a koření a česnek se zázvorem, opékáme a pak přidáme pokrájené maso na kousky, opékáme a pak zakryjeme poklicí a dusíme, dokud maso není měkké, podle potřeby přiléváme vodu. Mezitím si v mixéru rozmixujeme zeleninu (v originále pouze rajčata, já jsem si tam přidala i zbytek cukety a rajský protlak). Přidáme na pánev a vaříme asi 5 -10 minut. Pak dáme ještě čerstvý pokrájený špenát. Já jsem přidala i štíhlé nudle a vše asi ještě 5 minut dusila.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 04. 2014 11:20
Vyzkouším, vypadá to hodně jedle:-)))). Navíc to je moc zajímavý!
13. 04. 2014 11:13
Jako přílohu rýži nebo indický chléb naan (placky typu pita).

Naši partneři