TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Lasagne s boloňskou omáčkou a lilkem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list, rozmarýn, pepř, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 8447 kJ

Bílkoviny (g): 132, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 243, SAFA (g): 22, Cukry (g): 55, Vláknina (g): 31, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 2112 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 60.8, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 13.8, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Na troše oleji orestujeme na jemno nakrájenou zeleninu (mrkev, řapíkatý celer), přidáme bobkový list, rozmarýn a opékáme, ke konci restování přidáme na kostky nakrájenou cibuli a vše ještě opékáme do barvy. Zalijeme červeným vínem a necháme odvařit, poté přidáme namleté hovězí maso, orestujeme, zalijeme rajčatovým pyré a trochou vody. Vše osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Omáčku ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Lasagne si krátce předvaříme (nebo použijeme čerstvé). Lilek nakrájíme podélně na tenké plátky (cca 0,5 cm široké), nasolíme je a necháme 15 minut vypotit. Poté osušíme a opečeme na pánvi z každé strany. Do zapékací misky dáme na dno dáme nejprve trochu boloňské omáčky, pak dáme těstoviny a poté lilek, vše opakujeme, než nám dojdou suroviny. Poslední vrstvou by měla být boloňská omáčka. Na závěr přidáme nastrouhanou mozzarellu a parmezán a dáme zapéct. Pečeme přiklopené, na závěr odklopíme a dopečeme do barvy.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři