TOPlist


Tatínkův kapr na řepě/s řepou

  • Uživatelský recept
  • Autor: madridacka
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kapr300
Červená řepa300
Paprika červená200
Zelí červené sterilované200
Pór100
Cibule50
Olej olivový15
Mouka špaldová celozrnná5
Víno portské40
Česnek5

Energetická hodnota celkem: 3968 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 90 SAFA (g): 7 Cukry (g): 44 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1984 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 45 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

paprika sladká i pálivá, sůl, rozmarýn

Postup přípravy

Filety z kapra obalíme ve směsi špaldové mouky, papriky, soli a rozmarýnu a opečeme na pánvi s minimálním množstvím olivového oleje. Na pánvi/ zapékací misce zpěníme na lžičce olivového oleje cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou předvařenou řepu, na proužky nakrájenou papriku, pórek, sterilované červené zelí a na drobno nakrájený česnek. Podlijeme špetkou vody a dusíme, než je zelenina v příjemné konzistenci. Podlijeme portským vínem porce kapra buď vložíme do zapékací misky a společně prohřejeme, nebo prohřejeme zeleninu s vínem a kapra přidáme zvlášť (pokud zůstanou v kapřím filetu kosti, špatně se ze směsi zeleniny vybírají). Dobrou chuť.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

10. 10. 2017 11:18

Hanuja

Zajímavý recept.

10. 12. 2014 10:34

muriela

To vypadá dobře :-)

10. 12. 2014 10:12

marysa

Zajímavá kombinace :-) o víkendu to vyzkouším s králíkem :-)))

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma