TOPlist


praženica - například s červenou řepou

  • Uživatelský recept
  • Autor: mosem
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Červená řepa400
Cibule200
Krupice pšeničná100
Vejce celá průměr550
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)1000
Moravské uzené700

Energetická hodnota celkem: 11305 kJ

Bílkoviny (g): 241, Tuky (g): 100, Sacharidy (g): 193 SAFA (g): 42 Cukry (g): 88 Vláknina (g): 29 Sůl (g): 20

Energetická hodnota na 1 porci: 1884 kJ

Bílkoviny (g): 40.2, Tuky (g): 16.7, Sacharidy (g): 32.2 SAFA (g): 7 Cukry (g): 14.7 Vláknina (g): 4.8 Sůl (g): 3.3


Dochucovadla:

sůl, bylinky...

Postup přípravy

Uvaříme krupici (hustější - množství v receptu je jen orientační, krupice je různá) a necháme ji vychládnout. Než nám krupice vychládne na cibulce osmažíme maso (někdo dává jinou uzeninu, ale tohle je ta dietnější varianta). Do vychladlé krupice přidáme uzeninu, vmícháme vejce. Dáme do vymazaného pekáče a necháme zapéct v troubě na 180 st. asi 60 minut. Po upečení necháme vychládnout, nakrájíme a podáváme se sterilovanou červenou řepou, sladkokyselým okurkem nebo kyselým zelím. Tohle je náš tradiční večerní pokrm po Velikonoční vigilii.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma