- Autor: Katchib
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 5 |
Rajčata sušená v oleji | 50 |
Lilek | 210 |
Cibulka jarní | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, koriandr
Energetická hodnota celkem: 716 kJ
Bílkoviny (g): 4,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 18,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 358 kJ
Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Celé lilky i se slupkou pečeme v troubě vyhřáté na 180° zhruba 30 minut dokud se na dotek nenafouknou. Slupku rozřízneme a dužinu vydlabeme lžící. Rozmačkáme ji vidličkou, nebo krátce rozmixujeme v mixéru. Do lilku přidáme na drobno nakrájená sušená rajčata včetně oleje z nich, drcený česnek a nasekaný koriandr. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme namazané na topince a posypané jarní cibulkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.