TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Lilkový tatarák

Zpět
  • Autor: Katchib
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Česnek5
Rajčata sušená v oleji50
Lilek210
Cibulka jarní5

Dochucovadla:

sůl, pepř, koriandr

Energetická hodnota celkem: 716 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 18, SAFA (g): 1, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 358 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Celé lilky i se slupkou pečeme v troubě vyhřáté na 180° zhruba 30 minut dokud se na dotek nenafouknou. Slupku rozřízneme a dužinu vydlabeme lžící. Rozmačkáme ji vidličkou, nebo krátce rozmixujeme v mixéru. Do lilku přidáme na drobno nakrájená sušená rajčata včetně oleje z nich, drcený česnek a nasekaný koriandr. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme namazané na topince a posypané jarní cibulkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři