TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

TOFU S ANANASOVOU OMÁČKOU

Zpět
  • Autor: renhol
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř

Energetická hodnota celkem: 5076 kJ

Bílkoviny (g): 74, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 126 SAFA (g): 20 Cukry (g): 62 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1269 kJ

Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 31.5 SAFA (g): 5 Cukry (g): 15.5 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 1

Postup přípravy

400 g přírodního tofu nakrájíme na menší kousky a obalíme je v 70 g celozrnné špaldové mouky smíchané se solí a čerstvě mletým pepřem. Necháme alespoň půl hodiny odležet, aby mouka zvlhla a tofu bylo dobře obalené. Smícháme 200 ml ananasové šťávy bez přídavku cukru, 2 lžíce rýžového octa, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce domácího nebo bio kečupu, 2 lžíce sojové omáčky, sůl a lžičku mleté papriky. Povaříme na mírném ohni několik minut a vmícháme lžíci kukuřičného škrobu rozmíchaného v 60 ml vody. Necháme projít varem a uchováme v teple. Rozpálíme dvě lžíce arašídového oleje a tofu na něm osmahneme dozlatova ze všech stran. Na talíři opečené tofu poléváme omáčkou a podáváme s jasmínovou rýží.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 12. 2015 05:54
Zajímavý recept:-)

Naši partneři