TOPlist


Vývarové maso na smetaně (vepřové+drůbeží)

  • Uživatelský recept
  • Autor: Nacelnik
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Smetana na vaření 12%250
Sůl2
Krůtí prsa bez kůže200
Kuřecí stehno bez kůže100
Vepřové nožky100
Cibule50
Sójová omáčka5
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20

Energetická hodnota celkem: 4946 kJ

Bílkoviny (g): 90, Tuky (g): 82, Sacharidy (g): 18 SAFA (g): 37 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1237 kJ

Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 4.5 SAFA (g): 9.3 Cukry (g): 3.8 Vláknina (g): 0.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

gyros koření (vitana), sojová omáčka, mletý muškátový květ.

Postup přípravy

Obereme maso od kostí z vývaru. Dáme smažit cibulku na troše oleje, přisypeme lehce koření podle chuti (použil jsem kořenící směs Gyros od vitany cca 50%soli) a trochu sojovky. Podleji trochou vody, udělám sos a do něj vložím maso. Nechám chvíli povařit, párkrát promíchám aby se nám chuti pěkně propojily. Zaleju smetanou a nechám cca 20 min povařit dokud omáčka nezhoustne. Nakonec posypu lehce muškátovým mletým květem jen pro vůni.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma