TOPlist


Kuřecí srdíčka s rýží

  • Uživatelský recept
  • Autor: sona1959
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuřecí srdíčka320
Párky libové80
Cibule30
Voda, minerální vody bez příchutě1000
Petržel - kořen100
Celer bulva100
Mrkev150
Bujón průměr (v suchém stavu)5
Máslo čerstvé40
Mouka pšeničná hladká10
Paprika červená5
Pór5
Rýže dlouhozrnná (uvařená)400

Energetická hodnota celkem: 6336 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 66, Sacharidy (g): 142 SAFA (g): 37 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1584 kJ

Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 35.5 SAFA (g): 9.3 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, pepř celý, nové koření celé, bobkový list

Postup přípravy

Srdíčka uvaříme spolu s kořením a polévkovou zeleninou uvaříme doměkka. Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou uzeninu. Osmahneme, přidáme hl. mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem tolik, aby nám vznikla krémová omáčka. Přidáme na plátky nakrájená srdíčka. Dochutíme špetkou kuřecího bujonu, pepře, soli. Podáváme s rýží, ozdobenou krájenou červenou paprikou a pórkem. Ze zbylého vývaru a zeleniny uvaříme polévku.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma