- Autor: sona1959
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
vinná klobása | 200 |
Máslo čerstvé | 15 |
Eidam 30% | 10 |
Žampiony | 300 |
Cibule | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 3510 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 62,
Sacharidy (g): 24,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 878 kJ
Bílkoviny (g): 10.8, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Z očištěných žampionů odstraníme nohy, ještě je více vydlabeme a vše nakrájíme najemno. Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Zesklovatíme ji na másle, přidáme nakrájené žampiony, přidáme sůl, pepř, nasekaný rozmarýn a podusíme. Necháme trochu vychladnout. Zatím vymačkáme hmotu z vinné klobásy. Nastrouháme sýr. Pekáček vymažeme máslem. Hmotu z vinné klobásy smícháme s žampiony. Event. přidáme sůl, pepř. Lžičkou plníme kloboučky žampionů, posypeme je sýrem. Pokládáme je do pekáčku. Trošku podlijeme horkou vodou. Pečeme při 200°C tak 20-30 min. Příloha: pečené brambory
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.