TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečené žampiony s vinnou klobásou

Zpět
  • Autor: sona1959
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
vinná klobása200
Máslo čerstvé15
Eidam 30%10
Žampiony300
Cibule50

Dochucovadla:

sůl, pepř, rozmarýn

Energetická hodnota celkem: 3510 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 62, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 31, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 878 kJ

Bílkoviny (g): 10.8, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Z očištěných žampionů odstraníme nohy, ještě je více vydlabeme a vše nakrájíme najemno. Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Zesklovatíme ji na másle, přidáme nakrájené žampiony, přidáme sůl, pepř, nasekaný rozmarýn a podusíme. Necháme trochu vychladnout. Zatím vymačkáme hmotu z vinné klobásy. Nastrouháme sýr. Pekáček vymažeme máslem. Hmotu z vinné klobásy smícháme s žampiony. Event. přidáme sůl, pepř. Lžičkou plníme kloboučky žampionů, posypeme je sýrem. Pokládáme je do pekáčku. Trošku podlijeme horkou vodou. Pečeme při 200°C tak 20-30 min. Příloha: pečené brambory

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 05. 2014 21:38
Jestli máte rádi vinnou klobásu, fakt zkuste.
11. 05. 2014 22:33
Asi se opakuji ale je to dobrý nápad,také to zkusím.
11. 05. 2014 21:40
To je moc dobrý nápad s tou klobásou...

Naši partneři