TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bílý chřest s omáškou Gribiche

Zpět
  • Autor: PetraPo
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, čerstvě mletý pepř

Energetická hodnota celkem: 6142 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 134, Sacharidy (g): 36 SAFA (g): 21 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1536 kJ

Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 33.5, Sacharidy (g): 9 SAFA (g): 5.3 Cukry (g): 5.5 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Očištěné a oloupané výhonky chřestu, které jsme zbavili dřevnaté části, na konci svážeme a uvaříme do měkka - doba vaření se liší podle tloušťky chřestu. 2. Šalotku nakrájíme najemno, okurky nasekáme, kapary nahrubo nakrájíme, vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme vodou, oloupeme, oddělíme žloutek a bílek a obě části nasekáme nadrobno, bylinky pokrájíme najemno. 3. Suroviny na omáčku kromě bylinek a uvařeného vejce prošleháme v misce, osolíme a opepříme. Potom vmícháme bylinky. 4. Uvařený chřest dáme na talíř, přelijeme omáčkou a posypeme vaječnou směsí (v původním receptu je vejce vmíchané do omáčky, ale pak se tam "ztratí" a nám to nechutná)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 05. 2014 17:22
Myslím, že to také zkusím ,chřest mám právě uvařený : -))

Naši partneři