TOPlist


Bílý chřest s omáškou Gribiche

  • Uživatelský recept
  • Autor: PetraPo
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Chřest500
Vejce celá průměr55
Cibule šalotka25
Hořčice dijonská Amora25
Ocet vinný bílý Bzenec15
Citronová šťáva15
Okurky sterilované průměr100
Kapary50
Olej olivový125
Petržel listová, petrželka50
Kerblík30
Pažitka30
Estragon30

Energetická hodnota celkem: 6142 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 134, Sacharidy (g): 36 SAFA (g): 21 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1536 kJ

Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 33.5, Sacharidy (g): 9 SAFA (g): 5.3 Cukry (g): 5.5 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Očištěné a oloupané výhonky chřestu, které jsme zbavili dřevnaté části, na konci svážeme a uvaříme do měkka - doba vaření se liší podle tloušťky chřestu. 2. Šalotku nakrájíme najemno, okurky nasekáme, kapary nahrubo nakrájíme, vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme vodou, oloupeme, oddělíme žloutek a bílek a obě části nasekáme nadrobno, bylinky pokrájíme najemno. 3. Suroviny na omáčku kromě bylinek a uvařeného vejce prošleháme v misce, osolíme a opepříme. Potom vmícháme bylinky. 4. Uvařený chřest dáme na talíř, přelijeme omáčkou a posypeme vaječnou směsí (v původním receptu je vejce vmíchané do omáčky, ale pak se tam "ztratí" a nám to nechutná)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

29. 05. 2014 17:22

Anina1

Myslím, že to také zkusím ,chřest mám právě uvařený : -))

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma