- Autor: PetraPo
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chřest | 500 |
Vejce celá průměr | 55 |
Cibule šalotka | 25 |
Hořčice dijonská Amora | 25 |
Ocet vinný bílý Bzenec | 15 |
Citronová šťáva | 15 |
Okurky sterilované průměr | 100 |
Kapary | 50 |
Olej olivový | 125 |
Petržel listová, petrželka | 50 |
Kerblík | 30 |
Pažitka | 30 |
Estragon | 30 |
Dochucovadla:
sůl, čerstvě mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 6142 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 134,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 64,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1536 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 33.5, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 16, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Očištěné a oloupané výhonky chřestu, které jsme zbavili dřevnaté části, na konci svážeme a uvaříme do měkka - doba vaření se liší podle tloušťky chřestu. 2. Šalotku nakrájíme najemno, okurky nasekáme, kapary nahrubo nakrájíme, vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme vodou, oloupeme, oddělíme žloutek a bílek a obě části nasekáme nadrobno, bylinky pokrájíme najemno. 3. Suroviny na omáčku kromě bylinek a uvařeného vejce prošleháme v misce, osolíme a opepříme. Potom vmícháme bylinky. 4. Uvařený chřest dáme na talíř, přelijeme omáčkou a posypeme vaječnou směsí (v původním receptu je vejce vmíchané do omáčky, ale pak se tam "ztratí" a nám to nechutná)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.