TOPlist


Bryndzové pirohy

  • Uživatelský recept
  • Autor: keridwen1
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá200
Mouka špaldová celozrnná150
Brambory vařené450
Bryndza 50%250
Voda, minerální vody bez příchutě200
Vejce celá průměr55

Energetická hodnota celkem: 10411 kJ

Bílkoviny (g): 109, Tuky (g): 71, Sacharidy (g): 347 SAFA (g): 43 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 31 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1041 kJ

Bílkoviny (g): 10.9, Tuky (g): 7.1, Sacharidy (g): 34.7 SAFA (g): 4.3 Cukry (g): 1.2 Vláknina (g): 3.1 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Uvaríme si zemiaky a necháme vychladnúť. Z múky, vajíčka, teplej vody a 3 stredných zemiakov nastrúhaných na jemno si vypracujeme vláčne cesto. Bryndzu zmiešame s rozpučenými zemiakmi, osolíme a okoreníme podľa chuti. Môžeme pridať aj pažítku alebo mletú červenú papriku. Cesto plníme a hotové pirohy varíme vo vriacej vode, po vyplávaní na hladinu ešte tak 2 min. Podávame so smotanou, kyslou kapustou, zeleninou alebo slaninkou a cibuľkou. Možnosti sú len na vás. TIP.: Pirohy sa dajú dobre zamraziť, a máte potom kedykoľvek rýchly obed. nerozmrazovať, ale rovno hodiť do viacej vody, Varia sa síce dlhšie, ale zabránite tomu aby po rozmrazení boli polepené a stratili tvar.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma