TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bryndzové pirohy

Zpět
  • Autor: keridwen1
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 10411 kJ

Bílkoviny (g): 109, Tuky (g): 71, Sacharidy (g): 347, SAFA (g): 43, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 31, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1041 kJ

Bílkoviny (g): 10.9, Tuky (g): 7.1, Sacharidy (g): 34.7, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 1.2, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Uvaríme si zemiaky a necháme vychladnúť. Z múky, vajíčka, teplej vody a 3 stredných zemiakov nastrúhaných na jemno si vypracujeme vláčne cesto. Bryndzu zmiešame s rozpučenými zemiakmi, osolíme a okoreníme podľa chuti. Môžeme pridať aj pažítku alebo mletú červenú papriku. Cesto plníme a hotové pirohy varíme vo vriacej vode, po vyplávaní na hladinu ešte tak 2 min. Podávame so smotanou, kyslou kapustou, zeleninou alebo slaninkou a cibuľkou. Možnosti sú len na vás. TIP.: Pirohy sa dajú dobre zamraziť, a máte potom kedykoľvek rýchly obed. nerozmrazovať, ale rovno hodiť do viacej vody, Varia sa síce dlhšie, ale zabránite tomu aby po rozmrazení boli polepené a stratili tvar.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři