TOPlist


boršč vegetariánský

  • Uživatelský recept
  • Autor: barban
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový5
Cibule100
Mrkev120
Petržel - kořen60
Brambory (syrové)150
Zelí bílé hlávkové250
Červená řepa400
Rajčata konzervovaná40
Ocet2
Česnek5
Koření průměr3
polévka zeleninová5
Voda, minerální vody bez příchutě1500
zakysaná smetana Meggle200

Energetická hodnota celkem: 3407 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 121 SAFA (g): 14 Cukry (g): 61 Vláknina (g): 30 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 681 kJ

Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 5.2, Sacharidy (g): 24.2 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 12.2 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

3 bobk. listy, sůl, pepř

Postup přípravy

cibuli osmahneme na oleji, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel, zelí na nudličky, na kostičky pokrájené brambory, rozmixované rajčata a bobkový list; po té přilejeme vodu, osolíme, opepříme, vaříme cca 20 minut. vedle uvař řepu 20 minut do měkka, nech vychladnout, oloupej, potom nastrouhej nahrubo, přidej do polévky, pak trochu octa a okořeň česnekem, povař 5 minut, na talíři přidej lžíci smetany

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma