TOPlist


Kuličky z mletého krůtího masa v rajčatové omáčce

  • Uživatelský recept
  • Autor: PetraPo
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Krůtí maso mleté neochucené600
Cibule130
Rajčata loupaná krájená v rajčatové šťávě (200 g konzerva)200
Kečup30
Olej olivový30
Máslo čerstvé40
Česnek5
Vejce celá průměr55
Strouhanka15

Energetická hodnota celkem: 7046 kJ

Bílkoviny (g): 126, Tuky (g): 110, Sacharidy (g): 40 SAFA (g): 48 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1762 kJ

Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 27.5, Sacharidy (g): 10 SAFA (g): 12 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sůl, pepř, 1 lžička majoránka sušená

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájíme na kostičky a polovičku osmahneme na půlovině rozpuštěného másla, osolíme ji, opepříme, zasypeme ji majoránkou, kterou zasmahneme. Takto opečenou cibuli přidáme k mletému masu. 2. Přidáme vejce, pečlivě promícháme, pokud je třeba, zahustíme strouhankou a necháme odpočinout. 3. Ze směsi uděláme 16 kuliček, které opečeme do zlatova na olivovém oleji, vyndáme je na papírový ubrousek okapat. 4. Na druhé polovině rozpuštěného másla osmahneme druhou polovinu pokrájené cibule, přidáme drcený česnek, rajčata z konzervy, kečup, trochu povaříme a do směsi vložíme opečené kuličky a ještě chvíli povaříme na mírném plameni, aby se chutě spojily. 5. Podáváme se špagetami.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma