TOPlist


dalamánky s meltou

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr bílý (řepný, třtinový)6
Olej olivový20
Droždí40
Mouka pšeničná hladká100
Mouka žitná celozrnná140
Mouka špaldová celozrnná200

Energetická hodnota celkem: 7643 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 329 SAFA (g): 4 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 37 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 764 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 2.6, Sacharidy (g): 32.9 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 1.5 Vláknina (g): 3.7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

200 g celozrnné pšeničné mouky | 50 g celozrné žitné mouky | 150 g pšeničné hladké mouky | 250 ml uvařené melty | 3 lžíce oleje | 1,5 lžičky soli | 1 lžička cukru |1/2 bal.sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého

Postup přípravy

Do pekárny dáme všechny ingredience, nastavíme program TĚSTO a zapneme. Po zaznění signálu přidáme semínka (slunečnici, sezam, dýni). Po skončení programu rozdělíme těsto na kousky (asi 10), uděláme z nich bochánky. Necháme je ještě asi 30 min kynout, pak potřeme slanou vodou a posypeme opět semínky nebo hrubou solí a pečeme při 180´ C asi 20 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma