- Autor: PetraPo
- Doba přípravy (min.): 5
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrášek mražený | 400 |
Máslo čerstvé | 40 |
Smetana do omáček 19% | 20 |
Máta čerstvá | 30 |
Dochucovadla:
pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 2814 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 704 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Mražený hrášek a mátu dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka - stačí cca 5 minut. Potom slijte, přidejte máslo, smetanu, sůl, pepř a ještě několik snítek máty a tyčovým mixérem rozmixujte do hladka. Na talíři pyré ještě ozdobte lístky máty.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.