- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 1500 |
Brambory (syrové) | 300 |
Hrášek | 40 |
Kedlubna | 40 |
Petržel - kořen | 40 |
Celer bulva | 40 |
Mrkev | 40 |
Cibule | 200 |
Fazole (v suchém stavu) | 250 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, sladká mletá červená paprika, petrželka, petrželová nať, pažitka
Energetická hodnota celkem: 5327 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 242,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 888 kJ
Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 40.3, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 9.2, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Fazole přebereme, očistíme a přes noc namočíme. 2.den je v téže vodě s celou cibulí a bobkovým listem uvaříme do měkka. Na oleji zpěníme půl větší cibule (s anglickou slaninou, klobásou, uzeninou, uzeným-dle chuti a zvyklostí), poprášíme mletou sladkou červenou paprikou, přimícháme očištěnou, omytou a na kostičky nakrájenou zeleninu a za stálého míchání krátce osmahneme. Takto připravený základ přidáme do vařící polévky; když jsou fazole téměř měkké cca)20 min., přidáme 3 středně velké očištěné, na kostičky pokrájené brambory, osolíme, opepříme. Polévku podáváme posypanou drobně nasekanou zelenou petrželovou nať, petrželku, nebo pažitku. Vhodná příloha je tmavý chléb.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.