TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Fazolová polévka se zeleninou

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, sladká mletá červená paprika, petrželka, petrželová nať, pažitka

Energetická hodnota celkem: 5327 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 242, SAFA (g): 1, Cukry (g): 55, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 888 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 40.3, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 9.2, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Fazole přebereme, očistíme a přes noc namočíme. 2.den je v téže vodě s celou cibulí a bobkovým listem uvaříme do měkka. Na oleji zpěníme půl větší cibule (s anglickou slaninou, klobásou, uzeninou, uzeným-dle chuti a zvyklostí), poprášíme mletou sladkou červenou paprikou, přimícháme očištěnou, omytou a na kostičky nakrájenou zeleninu a za stálého míchání krátce osmahneme. Takto připravený základ přidáme do vařící polévky; když jsou fazole téměř měkké cca)20 min., přidáme 3 středně velké očištěné, na kostičky pokrájené brambory, osolíme, opepříme. Polévku podáváme posypanou drobně nasekanou zelenou petrželovou nať, petrželku, nebo pažitku. Vhodná příloha je tmavý chléb.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři