TOPlist


Fazolová polévka se zeleninou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Baall
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě1500
Brambory (syrové)300
Hrášek40
Kedlubna40
Petržel - kořen40
Celer bulva40
Mrkev40
Cibule200
Fazole (v suchém stavu)250

Energetická hodnota celkem: 5327 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 242 SAFA (g): 1 Cukry (g): 55 Vláknina (g): 33 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 888 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 40.3 SAFA (g): 0.2 Cukry (g): 9.2 Vláknina (g): 5.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř, sladká mletá červená paprika, petrželka, petrželová nať, pažitka

Postup přípravy

Fazole přebereme, očistíme a přes noc namočíme. 2.den je v téže vodě s celou cibulí a bobkovým listem uvaříme do měkka. Na oleji zpěníme půl větší cibule (s anglickou slaninou, klobásou, uzeninou, uzeným-dle chuti a zvyklostí), poprášíme mletou sladkou červenou paprikou, přimícháme očištěnou, omytou a na kostičky nakrájenou zeleninu a za stálého míchání krátce osmahneme. Takto připravený základ přidáme do vařící polévky; když jsou fazole téměř měkké cca)20 min., přidáme 3 středně velké očištěné, na kostičky pokrájené brambory, osolíme, opepříme. Polévku podáváme posypanou drobně nasekanou zelenou petrželovou nať, petrželku, nebo pažitku. Vhodná příloha je tmavý chléb.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma