TOPlist


česnečka trochu jinak

  • Uživatelský recept
  • Autor: marbell1
  • Porce: 5.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový22
Česnek25
Vejce celá průměr180
Rajčata 325
Eidam 30%50
Voda, minerální vody bez příchutě1000

Energetická hodnota celkem: 2814 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 20 SAFA (g): 15 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 563 kJ

Bílkoviny (g): 8.2, Tuky (g): 9.6, Sacharidy (g): 4 SAFA (g): 3 Cukry (g): 2.4 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Ve vodě si spaříme rajčata a oloupeme. Dužinu nakrájíme najemno. Na oleji si osmahneme najemno pokrájený (ne lisovaný) česnek a po chvíli přidáme rajčata a restujeme spolu cca 2 minuty. Pak zalijeme horkou vodou a vaříme mírným varem 15 minut. Osolíme, opepříme. Do misky si rozklepneme vajíčka a smícháme je s nastrouhaným sýrem. Poté co polévku vypneme, odstavíme ji z plotny a do ještě horké vlijeme vejce smíchaná se sýrem a promícháme. Sýr se rozpustí a vejce srazí. Poté dochutíme, ozdobíme najemno nasekanou petrželkou a podáváme s opečeným toastem nebo chlebem. Kdo má rád pikantní může dochutit kajenským pepřem. Kdo hustší - přidá topinku, rajče - prostě dle chuti. Co se vajec týče jsou to zhruba 3 středně velká vejce. Kdo má rád česnek může dát i více, záleží na ostrosti česneku.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma