- Autor: marbell1
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 22 |
Česnek | 25 |
Vejce celá průměr | 180 |
Rajčata | 325 |
Eidam 30% | 50 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, petrželka
Energetická hodnota celkem: 2814 kJ
Bílkoviny (g): 41,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 20,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 563 kJ
Bílkoviny (g): 8.2, Tuky (g): 9.6, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Ve vodě si spaříme rajčata a oloupeme. Dužinu nakrájíme najemno. Na oleji si osmahneme najemno pokrájený (ne lisovaný) česnek a po chvíli přidáme rajčata a restujeme spolu cca 2 minuty. Pak zalijeme horkou vodou a vaříme mírným varem 15 minut. Osolíme, opepříme. Do misky si rozklepneme vajíčka a smícháme je s nastrouhaným sýrem. Poté co polévku vypneme, odstavíme ji z plotny a do ještě horké vlijeme vejce smíchaná se sýrem a promícháme. Sýr se rozpustí a vejce srazí. Poté dochutíme, ozdobíme najemno nasekanou petrželkou a podáváme s opečeným toastem nebo chlebem. Kdo má rád pikantní může dochutit kajenským pepřem. Kdo hustší - přidá topinku, rajče - prostě dle chuti. Co se vajec týče jsou to zhruba 3 středně velká vejce. Kdo má rád česnek může dát i více, záleží na ostrosti česneku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.